17 Aralık 2009 Perşembe

Böğürtlen ve Çikolata... Mmmmm

Hafta sonu televizyonda yemek programlarından birisine denk geldik adı neydi hatırlamıyorum genç bir kadın sunuyor. Bu hafta bir butik pastacıdan pasta tarifi verdiler ve pastayı birlikte yaptılar...

Pasta yapıldı bitti ki bizde sevgiliyle döndük birbirimize baktık, kim önce kalkıp pastayı yapmaya koyulacak derken ben mızıktım önce. Yok benim o pasta malzemelerimden yapınca onların ki gibi olmuyor kreması bile dümdüz durmuyor diye söylenmeye. Fırsat bu fırsat birkaç pasta malzemesi daha aldırabilirim belki diye :)

Neyse sevgili düşmedi bu tuzağa kalktıp gittim mutfağa koyuldum pastayı yapmaya.

200 gr şeker ile 5 yumurtayı karıştırdım ilk önce iyice kabarıp köpük haline gelene kadar. Sonra bıraktım mikseri bir kenara aldım karıştırma kabını yamacıma attım içine 3 çorba kaşığı kakao, 200 gr un ve 50 gr eritilmiş tereyağını. Bu sefer spatula ile hafif hafif karıştırdım ki sönmesin kabaran yumurta şeker. Karışımı yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıbıma döktüm, 150 derece ısıtığım fırında 35 dakika pişmeye bıraktım. (Aslında kekler 180 derecede yapılır ama benim fırın elektrikli olduğu için 150 derecede yapıyorum.)

Kekin kıvamı hayallerimde ki pandispanya kıvamında ve tadında olmuştu, ayy bayıldım kremayı sürene kadar tırtıkladım kekin sağını solunu zaten :)

Sonra keki ikiye ayırıp arasına kakaolu pasta kremasını sürdük. Dr.Oetkerin kakaolu hazır kremasını kullandık. (üşengeç bünye krema yapmaya üşendi çünkü evde bitter çikolata kalmamıştı.) Ama isterseniz 1 paket hazır kremayı iyice kaynatıp içine bitter çikolata atıp eriterekte kremayı yapabilirsiniz. Kremanın üzerinede bolca böğürtleni yaydık ve ayırdığımız keki üzerine kapatıp üst katı da krema ile kapladık. Sonra yine Dr.Oetkerin beyaz çikolata sosu vardı onu en üste yayıp alttaki kakaolu kremayla biraz buladım ve üzerine de damla çikolata ile ceviz serpiştirdi sevgili.... Her ne kadar görüp heveslendiğimiz pasta gibi görünmediyse de bizim pastacık, yine de afiyetle yedik :P

Deneyecek olanlara da şimdiden afiyet olsun...





3 yorum:

  1. Bende seyrettim kültür aşı programını. Gerçekten güzel bir pastaydı. Hele en son sunucu kızın ballandıra ballandıra yemesi insanı daha bi fena yapıyor.
    Senin pastanda çok güzel olmuş. Afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
  2. Herşeyin sebebi o programı sunan kız zaten :)

    YanıtlaSil