17 Aralık 2009 Perşembe

Peynirli Poğaça




Yerken ağızda dağılan poğaçalara bayılırım. Karafırının küçük poğaçaları harikadır mesela. Bende ne zamandır böyle poğaça yapmak için birçok tarifi deneyip duruyor ve bir türlü istediğim performansı yakalayamıyordum ki kayınvalidem yeni bir tarif daha verdi bana. Pazar günü tüm yorgunluğuma rağmen aklımda kalıp kafamı meşgul edeceğine yorgun morgun yapayım dedim. Eee zaten yoğurma işini küçük hanıma yaptırınca gerisi kolay oluyor. :)

Sonuç işte istediğim gibi ağızda dağılan mis gibi peynirli poğaçalar ohhhh keyfim yerinde. Yanınada koydum mecburi bir nesquikli süt afiyet bal şeker oldu. Sevgili bu durumdan pek hoşnut değil. Ona da pastanelerdeki gibi yumuşacık olacak bir poğaça tarifi arıyorum. Duyduk duymadık demeyin varsa yumuşacık poğaça tarifiniz bir tık edin...

Yapmak isteyen olursa tarifimiz aşağıda, herkese öpücükler....


1 yumurta, yarım paket margarin (eritilecek), 1 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, aldığı kadar un. Aldığı kadar unlu tariflerle hiç ısınamam o yüzden kıvamı tutana kadar saydım 16 tepeleme yemek kaşığı un koydum. Birde benim su bardaklarım çüş beden olduğu için ben 1 su bardağı tariflerinde paşabahçenin cam, kulplu klasik çay-nescafe fincanlarını kullanıyorum. İçi için peynir kullandım, üzerine de yumurta sarısı. İçine biraz da mahlep koyuyorum ben bu tarz şeylerin, pişerken yaydığı koku çok hoşuma gidiyor.

Tüm malzemeleri benim küçük hanımda karıştırdım. Kıvamı tutunca aldım ceviz büyüklüğünde parçaları avucumun içinde hafifçe açıp içine peyniri koydum ve tekrar yuvarladım dizdim tepsiye.  Üzerine de yumurta sarılarını sürüp, 150 derece önceden ısıttığım fırında kek ayarında 30 dakika pişirdim... Sevgiler.

6 yorum:

  1. Poğaçalar nefis duruyor. Tarifini aldım mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. senin nişanda yaptığım poğaçaları hatırlıyomusun? ama nerden hatırlıycaksın. heyecandan ölüyodun o gün.. bak o poğaçalar yumuşacık oluyo sana veriyim tarifi. yap bak.. Hakan bayılacak..

    YanıtlaSil
  3. bende deniiyiciiiiiiiiim eksiik kalmiim demii:)

    YanıtlaSil
  4. GüLCaN; hayal meyal hatırlıyorum diyeceğim ama yok hatırlamıyorum :) hatırladığım tek şey Serap'ın başından ayrılamadığı yaprak sarmalar... Alırım tarifi senden...

    SerpiL; Hayır ne münasebet kalma eksik :)

    YanıtlaSil
  5. ne yapsın kız iki canlıymış.. yarasın tosunuma diyip yemesine destek olmuştum diye hatırlıyorum.. bi de suç ortaklığı yapıp ben de götürmüştüm beraber.. :) şimdi de lohusa di mi? yine yaprak sarma yapıp götürmek lazım.. :)

    YanıtlaSil
  6. poğaçanın tarifini fi tarihinde Funda'nın blogundan almıştım. aynen anlattığı gibi yap. süper oluyo..
    http://renginim.blogspot.com/2009/02/gece-2300.html

    YanıtlaSil