1 Aralık 2009 Salı

Tarçınlı Pofuduk...






Dün akşam un kurabiyesi çeken canım ile kendimi tarçınlı kek yaparken buldum. Nasıl olduğuna dair bir fikrim yok, oldu bitti bile. Tarifinide vereyim belki yapmak isteyen olur. Epeyce kabardığı için adını pofuduk koydum. Şimdiden afiyet olsun...

3 yumurtayı 1,5 su bardağı şeker ile güzelce çırpıyoruz, ne kadar çok çırparsak kek o kadar çok kabarırmış annem hep öyle derdi.

Uzun uzun çırptıktan sonra 1 çay bardağı sıvıyağı yavaş yavaş karışıma ekle, ardından 3,5 su bardağı una vanilyayı, kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı tarçını ekle harmanla ve yavaş yavaş karışıma ekle. Unu eklerken diğer yandan da 1,5 su bardağı sütü yavaştan karışıma ekle. Ben 2 kaşık unlu karışım biraz süt şeklinde yavaş yavaş ekliyorum. Güzelce karıştırdıktan sonra da yağlayıp unladığım kek kalıbına karışımı döküp 150 derecede önceden ısıtılmıs fırında 1 saat kadar pişiriyorum.

Normalde kekler 180 derecede pişirilir ama benim fırın elektrikli ve turboda 180 ile pişirmeye kalkınca içi yumuşak kalıp dışı yanabiliyor, bu nedenle artık 150 derecede 1 saat 5 dakika kadar pişiriyorum misssss gibi oluyor.... :)

Bu karışımı zaman zaman tarçın-kakao, sadece kakao veya vanilya-kakao şeklinde de yapıyorum. Arada torpil içine ceviz, damla çikolata vs.de ekliyorum. Aklınızda olsun....

2 yorum:

  1. güzel olduğu görüntüsünden belli ellerine sağlık bayada kabarmış enişte yaşadı desene:)

    YanıtlaSil
  2. yaşadı galiba :) ama şimdi ben fena oldum, sabah işe gelirken yanıma almayı unutmuşum :):):)

    YanıtlaSil