31 Aralık 2009 Perşembe

Geldi....

Bitti... Heyecanla başladığımız 2009 yılıda çabucak bitti gitti. Kimine göre yavaş ve uyuz geçsede benim için 2009 bir çırpıda bitiverdi. Oldukça hareketli ve heyecanlı günler yaşadım bu yıl. Evlilik kararı aldım, nişanlandım, kınalandım, evlendim, hamile kaldım. Evli bir kadın sıfatından sonra birde şu an potansiyel anneyim :) Mutlu, yeniliklerle dolu ve heyecanlı bir yılı tamamlıyor olmanın keyfini yaşıyorum. Sağlıklıyım, sevdiklerimleyim ve şükrediyorum...

Herkesin Yeni Yılını Kutluyor ve 2010 yılının bereketli, huzurlu ve güzel heyecanlarla dolu geçmesini diliyorum... Sevgiler.





25 Aralık 2009 Cuma

Tık Tık şşş İçerdeki :)

O patlayan baloncuk hissinin sen olduğundan bugün artık eminim :)

Yaklaşan yılbaşının ve bugünün cuma olmasının heyecanını elma çekirdeğimde yaşıyor belli ki. Sabahtan beri içeride yapmadığı akrobasi hareketi kalmadı diye tahmin ediyorum. Fır dönüyor zıptırık.


Öğlen arasında çıktık istinye parkı devri alem yaptık, hediyelerimizi aldık, kargolanacakları kargoladık, diğerleri ağacın altında konmak üzere yanıbaşımda bekliyor. Dedim bu aksiyonda zıptırık durulur ama yok bana mısın demiyor. Ofise döndüm masama oturdum bizim ki başladı fır dönmeye :) Nasıl güzel bişi bu :) Hareketler ilerlesinde babasıda artık dışarıdan hissedebilsin... Şimdi de sırada ki beklentimiz bu :)


Bu akşam ofisde yılın ilk yılbaşı kutlamasını başlatıyoruz devamı hafta içinde gelecek. Bu akşam karaoke yapılacak. Ben 2 kişiyim detone oluyorum diyerek yırttım. Ekip şarkı söylerken biz de dansçı kız görevini üstleneceğiz ve tabii hain ben iş başında olup herkesi fotolayıp videolayacağım :) Hepinizi öptüm şimdilik..... Sevgiler.

18 Aralık 2009 Cuma

Kullanan Var mı?





Dr.Oetker'in şekerli süsleme glazürü diye bir ürünü var. Heryerde görüyorum internette, bloglarda ama bir türlü ürünün kendisini bulamadım. Ürünü aranızda kullanan var mı? Varsa nereden aldınız? Ben Migros, Real ve Carrefour'da bulamadım :( Yılbaşı üzeri çok ihtiyacım var bunlarada. Aldığınız yeri söylerseniz sevinirim. Öptüm hepinizi...

Düşünüyorum... Ne Kadar Sevmiş Olabilirim?...

Sevdiğin sanatçı kim deseler tek bir ismim vardır benim, düşünmem taşınmam bellidir ve hiç demişmemiştir. Şebnem Ferah...

Yeni albümü çıktı 16 Aralık'ta "Benim Adım Orman". Dinlemeye başladım, kaynaşıyoruz albümle. :) Objektif olmam zor tabi onu bu kadar çok beğendiğim için belki ama yine olmuş yine yapmış diyorum. Bu kadar uzun aradan sonra iyi geldi.

Can Kırıkları albümü kadar bağırtmıyor, kanırtmayıp, derinden sarsmıyor belki ama yine bir yerlerden yakalayıp sarıyor. Daha yumuşak, daha sakin geldi bana ama iyi geldi :):):) Şimdi yaz gelsin konserler başlasında canlı canlı da dinleyelim artık...

Şurada da zamanın bücürük rockcısı Egoş'la konser dvdsini seyrediyoruz... Partnerimi de yetiştiriyorum :)

Düşünüyorum ne kadar sevmiş olabilirim

Düşünüyorum sen ben gece ve bir yol

Başka bir şey yok elimde, hafızamda

Düşünüyorum ne kadar yer etmiş olabilir?...







17 Aralık 2009 Perşembe

Peynirli Poğaça




Yerken ağızda dağılan poğaçalara bayılırım. Karafırının küçük poğaçaları harikadır mesela. Bende ne zamandır böyle poğaça yapmak için birçok tarifi deneyip duruyor ve bir türlü istediğim performansı yakalayamıyordum ki kayınvalidem yeni bir tarif daha verdi bana. Pazar günü tüm yorgunluğuma rağmen aklımda kalıp kafamı meşgul edeceğine yorgun morgun yapayım dedim. Eee zaten yoğurma işini küçük hanıma yaptırınca gerisi kolay oluyor. :)

Sonuç işte istediğim gibi ağızda dağılan mis gibi peynirli poğaçalar ohhhh keyfim yerinde. Yanınada koydum mecburi bir nesquikli süt afiyet bal şeker oldu. Sevgili bu durumdan pek hoşnut değil. Ona da pastanelerdeki gibi yumuşacık olacak bir poğaça tarifi arıyorum. Duyduk duymadık demeyin varsa yumuşacık poğaça tarifiniz bir tık edin...

Yapmak isteyen olursa tarifimiz aşağıda, herkese öpücükler....


1 yumurta, yarım paket margarin (eritilecek), 1 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, aldığı kadar un. Aldığı kadar unlu tariflerle hiç ısınamam o yüzden kıvamı tutana kadar saydım 16 tepeleme yemek kaşığı un koydum. Birde benim su bardaklarım çüş beden olduğu için ben 1 su bardağı tariflerinde paşabahçenin cam, kulplu klasik çay-nescafe fincanlarını kullanıyorum. İçi için peynir kullandım, üzerine de yumurta sarısı. İçine biraz da mahlep koyuyorum ben bu tarz şeylerin, pişerken yaydığı koku çok hoşuma gidiyor.

Tüm malzemeleri benim küçük hanımda karıştırdım. Kıvamı tutunca aldım ceviz büyüklüğünde parçaları avucumun içinde hafifçe açıp içine peyniri koydum ve tekrar yuvarladım dizdim tepsiye.  Üzerine de yumurta sarılarını sürüp, 150 derece önceden ısıttığım fırında kek ayarında 30 dakika pişirdim... Sevgiler.

Böğürtlen ve Çikolata... Mmmmm

Hafta sonu televizyonda yemek programlarından birisine denk geldik adı neydi hatırlamıyorum genç bir kadın sunuyor. Bu hafta bir butik pastacıdan pasta tarifi verdiler ve pastayı birlikte yaptılar...

Pasta yapıldı bitti ki bizde sevgiliyle döndük birbirimize baktık, kim önce kalkıp pastayı yapmaya koyulacak derken ben mızıktım önce. Yok benim o pasta malzemelerimden yapınca onların ki gibi olmuyor kreması bile dümdüz durmuyor diye söylenmeye. Fırsat bu fırsat birkaç pasta malzemesi daha aldırabilirim belki diye :)

Neyse sevgili düşmedi bu tuzağa kalktıp gittim mutfağa koyuldum pastayı yapmaya.

200 gr şeker ile 5 yumurtayı karıştırdım ilk önce iyice kabarıp köpük haline gelene kadar. Sonra bıraktım mikseri bir kenara aldım karıştırma kabını yamacıma attım içine 3 çorba kaşığı kakao, 200 gr un ve 50 gr eritilmiş tereyağını. Bu sefer spatula ile hafif hafif karıştırdım ki sönmesin kabaran yumurta şeker. Karışımı yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıbıma döktüm, 150 derece ısıtığım fırında 35 dakika pişmeye bıraktım. (Aslında kekler 180 derecede yapılır ama benim fırın elektrikli olduğu için 150 derecede yapıyorum.)

Kekin kıvamı hayallerimde ki pandispanya kıvamında ve tadında olmuştu, ayy bayıldım kremayı sürene kadar tırtıkladım kekin sağını solunu zaten :)

Sonra keki ikiye ayırıp arasına kakaolu pasta kremasını sürdük. Dr.Oetkerin kakaolu hazır kremasını kullandık. (üşengeç bünye krema yapmaya üşendi çünkü evde bitter çikolata kalmamıştı.) Ama isterseniz 1 paket hazır kremayı iyice kaynatıp içine bitter çikolata atıp eriterekte kremayı yapabilirsiniz. Kremanın üzerinede bolca böğürtleni yaydık ve ayırdığımız keki üzerine kapatıp üst katı da krema ile kapladık. Sonra yine Dr.Oetkerin beyaz çikolata sosu vardı onu en üste yayıp alttaki kakaolu kremayla biraz buladım ve üzerine de damla çikolata ile ceviz serpiştirdi sevgili.... Her ne kadar görüp heveslendiğimiz pasta gibi görünmediyse de bizim pastacık, yine de afiyetle yedik :P

Deneyecek olanlara da şimdiden afiyet olsun...





7 Aralık 2009 Pazartesi

Muradıma Erdim...

Çok mesuduuuum artık :) Salonum mavi yusufcuk böcekleriyle ışıl ışıl yanıp sönüyor...

Ofisteki yılbaşı ağacı ortaya çıktıktan sonra daha fazla dayanamayacağım belliydi. Dün sevgiliyle birlikte başladık ağacı kurmaya.


Ağaç kurulumu bittikten sonra bende bitmiştim ama olsun çooook güzel oldu... :D




Hafta sonu doktor kontrolümüz vardı, maşallah herşey yolunda. Kızımız kendini gösterdi artık :):):) Hadi bakalım Gülcan şimdi senden haber bekliyoruz artık.



Doktor kontrolünden mutlu mesut çıktıktan sonra İKEA'ya gidelim, İKEA'dan sonra Forum İstanbul'a da gider akvaryumu gezeriz dedik ve düştük yollara.

İKEA'yı gez dolaş deli danalar gibi sonra akvaryumu gezecek hal kalmadı tabi tıpış tıpış atladık arabaya geçtik dönüş yoluna.



Eeee noldu şimdi? Bu hafta sonu ne kadar çabuk geçti bitti gitti! Neden ben şimdi ofisteyim, yatıp dinlenip keyif yapacaktım daha. Haksızlık bu!!! Haftanın 4 günü çalışıp 3 günü izin yapabilmemiz lazım... Bu fikrimi ne zaman birileri kabul edecek merak ediyorum.




Hepinize iyi haftalar dileyip kocaman öpüyorum....






4 Aralık 2009 Cuma

Kıpırtıya Devam... :)

Ufacık, tefecik, minicik de olsa da yılbaşı ağacı süslenip ışıkları yakıldı mı içimde ışıl ışıl oluyor....

Minikte olsa ilk yılbaşı ağacımızı ofiste kurduk bakalım, darısı hafta sonu sevgiliyi kandırırsam evdeki süslemelere.

Süsler süslemez onu da ekleyeceğim :) Herkese Mutlu Hafta Sonları....




Nedensiz mi?





Son 4 aydır hiç olmadığı kadar heyecanlıyım....


Tarifsiz...


Sebepsiz...


Ama çoook güzel...


Kalbim hızla atıyor, acaip bir sevinç içindeyim...



Güzel şeylere gebe olsun bugün...




2 Aralık 2009 Çarşamba

Karıştırmada Kolaylık....

Kek tarifimde annem şeker ve yumurtayı çok karıştırmak gerekir, ne kadar çok karıştırırsan o kadar güzel kabarır der, demişim ya.

Eskiden kek yapmak sırf bu uzun süre karıştırma olayları yüzünden çekilmez gelirdi bana. Evlendikten sonra standlı el mikserlerinden aldım. Evlenmeden önce de anneme çok söylemişimdir alalım diye ama annem oralı olmamıştı pek :)




Benim kullandığım resimdeki Moulinex Easy Max. Kek yaparken atıyorum malzemeleri içine o orada uzun uzun karıştırırken ben de diğer yandan başka işlerimi yapıyorum. Hem sadece kek karışımı için de kullanmıyorum, hamur karıştırma aparatları ile kurabiye, poğaça vs. hamurlarını da kendisi karıştırıyor, ben alıp şekil verip tepsiye diziyorum. Eeeee o kadarını da yapayım artık ama değil mi? :)

Sürekli kek, hamur işi yapanlar için mutfakta büyük kolaylık, benden söylemesi... ;)

1 Aralık 2009 Salı

Tarçınlı Pofuduk...






Dün akşam un kurabiyesi çeken canım ile kendimi tarçınlı kek yaparken buldum. Nasıl olduğuna dair bir fikrim yok, oldu bitti bile. Tarifinide vereyim belki yapmak isteyen olur. Epeyce kabardığı için adını pofuduk koydum. Şimdiden afiyet olsun...

3 yumurtayı 1,5 su bardağı şeker ile güzelce çırpıyoruz, ne kadar çok çırparsak kek o kadar çok kabarırmış annem hep öyle derdi.

Uzun uzun çırptıktan sonra 1 çay bardağı sıvıyağı yavaş yavaş karışıma ekle, ardından 3,5 su bardağı una vanilyayı, kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı tarçını ekle harmanla ve yavaş yavaş karışıma ekle. Unu eklerken diğer yandan da 1,5 su bardağı sütü yavaştan karışıma ekle. Ben 2 kaşık unlu karışım biraz süt şeklinde yavaş yavaş ekliyorum. Güzelce karıştırdıktan sonra da yağlayıp unladığım kek kalıbına karışımı döküp 150 derecede önceden ısıtılmıs fırında 1 saat kadar pişiriyorum.

Normalde kekler 180 derecede pişirilir ama benim fırın elektrikli ve turboda 180 ile pişirmeye kalkınca içi yumuşak kalıp dışı yanabiliyor, bu nedenle artık 150 derecede 1 saat 5 dakika kadar pişiriyorum misssss gibi oluyor.... :)

Bu karışımı zaman zaman tarçın-kakao, sadece kakao veya vanilya-kakao şeklinde de yapıyorum. Arada torpil içine ceviz, damla çikolata vs.de ekliyorum. Aklınızda olsun....