12 Ocak 2010 Salı

Pratik Açma



Hamur kızartmasını çok severim, her gün olsa üşenmem yapar afiyetle yerim. Hafta sonu da ekmek almaya çıkmışken hamurda aldım yine kendimi tutamayıp :S Eve geldikten sonra da yok artık yememeliyim (kilo yüzünden dr söyleniyor sonra) diye kendime telkinler vermeye başladım. Tam kendimi ikna ettim ki bu sefer de eee ne olacak bu hamur ziyan mı olsun diye düşünürken pratik açma tarifi aklıma geldi. Attım hamuru benim küçük hanıma, içerisine de yarım paket margarin (oda sıcaklığında), biraz da un ekledim ve yoğurmasını bekledim. Sonra hamuru 1 saat kadar buzdolabında beklettim ve elimle ponçik gibi şekiller vererek dizdim tepsiye. Kimine peynir koydum, kimine zeytin ezmesi, kimi de sade kaldı. Sonra attım 180 derece fırında 20 dakika pişirdim. Kolay ve zahmetsiz oldu ve sevgilinin sabah atıştırmaları da hazırlanmış oldu. Sizlere de afiyet olsun... ;)

5 yorum:

  1. allah seni bende kaç zamandır küçük hanım kim diyorum aklımıa kardeşin gülo annen filan geldide mikser gelmediydi hahahahahaha

    YanıtlaSil
  2. Eskiden annemde bundan çok yapardı. Ellerine sağlık nefis görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler :) Serpil küçük hanımlığımı kaldı saydıklarının ehuehuehu.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba..Poğaçalar güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım..Elma çekirdeğimni sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmen dileğimle..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten pratik bir tarifmiş ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil