11 Mart 2010 Perşembe

Tiramisu Mügüsh!

Hafta sonundan beri nezle ve boğaz ağrısıyla uğraşıyorum. Durdum durdum sonunda hastalığa yakalandım. Okyanus suyuyla idare edip duruyorum başka çaresi yok.

Hafta başında şirket doktoru 2 gün istirahat verdi. 1 gününü ofiste geçirmiş olsam da diğer gün evde biraz dinlenmeye çalıştım. Ütü, çamaşır, yemek vs  derken ne kadar dinlenilirse artık :)

Ama hafta arası evde olmak iyi geldi o kadar işe rağmen.... Hmmmm birde yanında koca dilim tiramisu ohhhh.

Dışarda yediğimiz tiramisular fazla dolgun olmadığından, yerken çok keyif vermiyor. Bu yüzden canımız çok istediğinde evde yapıyoruz hemencecik. Birde hızlı olsun diye kremasını DR.Oetker Cremole ile yapıyorum. Ama bu sefer fazla krize girdiğimden olsa gerek kremasına labneyi eklemeyi unutmuşum :) Ama tadı böyle de süper olmuştu...



Şipşak tiramisu için;

1 hazır kakaolu pandispanya

2 paket Dr.Oetker Cremole

1/2 Paket Labne (ben peynir olayını tatlılar ile çok bağdaştıramadığımdan yarım kullanıyorum ki daha hafif oluyor.)

1 bardak nescafe-1 çorba kaşığı toz şeker ile (içine biraz da türk kahvesi ekliyorum, aroması daha hoşuma gidiyor.)

Kakao

Pandispanyayı şekerli tük kahveli nescafe ile ıslatıyorum. Cremoleyi tarifinden daha az süt kullanarak 3 dakikada hazırlıyorum. labneyi ekleyip 1 dakika daha mikserde çırpıp ıslatılmış kekin ilk katına yarısını döküyorum ve ikinci keki üzerine kapatıyorum fazla bastırmadan. Kalan kremayı da üzerine bolca yayıp en üstünü de kakao ile kaplıyorum ve doğru buzdolabına. İyice soğutuktan sonra da değmeyin keyfimize :) Yanına da en dayanılmazından çilekler oldu mu tamamdır :) Dayanamayıp yapacaklara afiyet olsun ;)

7 yorum:

  1. Gecmis olsun:) Tiramisu da super gorunuyor ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. kızım önce çok geçmiş olsun
    sonrada sana afiyet olsun çokda güzel görünüyor annem sanki bana hazırlanmış o servis ellerine sağlık canım..sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun canım. Kendine dikkat et.
    Tiramisu mükemmel görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. yaa tiramisu diil de şu çilekler beni benden aldı.. mevsimi diil diye yanaşmak ta istemiyorum. çilek reçeliyle isteğimi bastırıyorum.. :) bu tiramisuyu kesin deniycem ama.

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim, az kaldı geçiyor bitti inşallah.

    Sevgi'nin G'si; :) korkma yanaş çileğe ;) hormon tutmayan tek meyveymiş çilek. Bunu öğrendikten sonra ben bol bol tüketiyorum mevsimi bekleyemeyeceğim malesef ;) ama yine de sende araştır için rahat etsin ;)

    YanıtlaSil
  6. Geçmişler ve afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  7. bu nasıl güzel bir resim, sanki kalemle çizilmiş gibi harika.. ellerine sağlık.. bu arada geçmiş olsun.. sevgiler..

    YanıtlaSil