Nohut, beyaz fasulye ve buğdayı düdüklüde ayrı ayrı haşladım. Ben hiç birini 1 gece önceden suya koymam. Düdüklüde pişirmeden önce 1-2 kere kaynar suya koyup bekletiyorum sonrada haşlıyorum. Nohutu kaynar suda beklettikten sonra 30 dakika, fasulyeyi yine kaynar suda beklettikten sonra 20-25 dakika, bulguru ise suda bekletmeden sadece bolca yıkayıp temizledikten sonra 20 dakika düdüklüde haşladım.
Haşladığım bakliyatları süzüp soğuması için bıraktım.
Yoğurdu derin bir kaba alıp istediğim kıvama gelene kadar sulandırdım. Ardından haşladığım bakliyatları ve bir kutu haşlanmış mısır ekledim. Karıştırıp tuz ve nane ekleyerek doğruca buzdolabına yolladım. İftarda serin serin afiyetle yedik, sevgilide beğendi ya artık sıkca yaparım ;)
İsterseniz yeşil mercimekte haşlayarak koyabilirsiniz.
Yaz aylarında çok iyi oluyor. He hafif hem doyurucu. Ben genelde taze nane eklerim. Ellerine sağlık
YanıtlaSil