23 Aralık 2010 Perşembe

Kurabiye...

Bir önceki postta bahsetiğim diş buğdayı kurabiye tarifini veriyorum ve gülcan yapınca bende isterim diyorum :))




Malzemeler

125 gr tereyağı

Yarım su bardağı esmerşeker

7 çorba kaşığı pekmez

1 adet yumurta

4 su bardağı un

2 çay kaşığı karbonat

Birer tatlı kaşığı zencefil, tarçın, yenibahar ve toz karanfil

Yarım çay kaşığı tuz


Derin bir kapta esmerşeker, pekmez ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılıp, yumurtayı ekleyip 2 dakika daha çırpılır. Ayrı bir kapta kalan tüm malzemeleri iyice harmanlayıp yumurtalı karışıma eklenir. Önce mikserle ardından el ile yoğurup karışımı streçfilm ile sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirip ardından dilediğiniz gibi şekillendirerek kullanabilirsiniz. Ben kalıpla şekillendirip yağlı kağıt serdiğim tepsi üzerine dizip 175 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim. Çıkartıp soğuttuktan sonra da şeker hamuru ile süsledim.

Şeker hamurunu bal ile yapıştırdım, glikoz olmayan durumlar için kurtarıcı.

Afiyetler Olsun.

6 yorum:

  1. ismi lazım değil blog dünyasındaki isim yapmış pastacılardan birinin kurabiyelerinden yemek kısmet oldu bi kere. dişim kırılacaktı neredeyse tat desen sıfırdı. senin kurabiyeler süper.. yapiciiim en kısa zamanda..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler sevindim sadece görsellik olmadığına. Bende mı girsem bu islere :)))

    YanıtlaSil
  3. görüntü nefis gülcan tadınıda beğenmiş bende yapiciiiiiiiiiiim:)

    YanıtlaSil
  4. balla yapıştırdım yazmışsın bende tvde gördüm aklında olsun yumurta akı ve biraz pudra şekerini az çırpıp onunla yapıştırıyolar

    YanıtlaSil
  5. alternatif olarak kalsın aklımda teşekkürler Serpil :)

    YanıtlaSil