Geçen hafta pazarda görmüşken alayım demiştim, dolapta bekliyordu. Bayram öncesi bayram tatlısı niyetine yaptım :) İtiraf ediyorum korka korka yaptım, okuduğum ve sorduğum kadarıyla kıvamını tutturmak önemliydi, şekeri, tadı, yumuşaklığı vs.
1,5 kilo kadar balkabağına 2 su bardağına yakın şeker koydum. Birkaç saat o şekilde tencerenin içinde beklettim. Kabaklar iyice suyunu saldıktan sonra kısık ateşte hiç su eklemeden pişirdim. Kabaklara hafifçe çatal girmeye başlayınca aldım onları borcama, tencerede kalan şekerli suyuda ekledim üzerine ve 200 derecede ısıttığım fırına attım. Sevgilim kızarmış sevdiği için ben biraz fazlaca tuttum kenarları neredeyse yanana kadar :) Ama normal ölçüde sevenler için fırında suyu kaynayıp, karamel gibi kıvamlandıktan sonra fırından çıkartılabilir. Üzerine de bolca ceviz döktükten sonra afiyet oldu... Kendim yapınca belki sempati duyar yemeğe başlarım diye düşünmüştüm ama yooook hala aramız buz gibi sevgili bal kabağıyla... Herkese Sevgiler...
Aramiza hos geldiniz .Güzel resim ve tarileriniz ellerinize saglik sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ediyorum "tatlılar gülcandan". sevgiler...
YanıtlaSilBen de hiç sevemedim balkabağı tatlısını.
YanıtlaSilMahperi; Allah günay yazmasın ama o nasıl bir kokudur ya :( Neyse büyük konuşmayayım da huyum suyum damak tadım değişir çok severim birde :)
YanıtlaSil